16 lipca 2012

Mój pierwszy raz- Makaron sojowy PRO NATURA

źródło: visvitalis.com.pl 

Skład: Mąka sojowa, woda.
Kraj pochodzenia mąki: Serbia.
Producent: PRO NATURA
Cena: 4,17-7,00 zł

Znalazłam! Znalazłam coś, co z powodzeniem może zastąpić makaron pszenny. Makaron sojowy gotowany al dente w lekko osolonej wodzie smakuje bardzo podobnie do pełnoziarnistego pszennego. Nie jest to produkt z certyfikatem bezglutenowym, prawdopodobnie produkowany jest na tej samej linii produkcyjnej co inne makarony. Może więc zawierać śladowe ilości glutenu. Dla osób z silną nietolerancją może być nieodpowiedni. Ja ze swoją alergią staram się nie wpadać w paranoję i bez obaw jem tego typu produkty. Makaron sojowy przetestowałam dziś z zieloną zapiekanką i muszę przyznać, że jako silnie uzależniony makaronożerca, jestem w pełni usatysfakcjonowana :D

Makaron produkowany jest przez formę PRO NATURA, która w swojej ofercie ma też inne ciekawe makarony: kukurydziany, gryczany, owsiany, żytni, orkiszowy i oczywiście pszenny. Makaron można kupić w sklepach ze zdrową żywnością (ja kupiłam w Poznaniu na Fredry za 4,95) i w internecie (TU kosztuje 4,17), cena na szczęście nie przeraża. Makaron sojowy zagości na moim stole pewnie jeszcze nie jeden raz.


  1. Tego jeszcze nie próbowałam,na pewno się skuszę:)

    OdpowiedzUsuń

Start typing and press Enter to search