6 lipca 2012

Spring rolls z pastą z białej fasoli i kiełkami groszku cukrowego

Ufff! Jak gorąco! Nikt mnie nie namówi do gotowania w taką pogodę. Mój organizm przyjmuje dzisiaj tylko zimną zieloną herbatę, zimne burgery z poprzedniego obiadu i surowe warzywa i owoce. Na śniadanie był dziś zielony koktajl, a na obiad nie mniej zielone spring rolls!


Składniki:
Papier ryżowy
kiełki groszku cukrowego
zielony ogórek
pęczek koperku
liście młodego szpinaku
sok z cytryny
świeżo mielony pieprz
oliwa z oliwek

Ogórka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy kiełki, pokrojony koperek, doprawiamy pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną oliwy. Na duży talerz nalewamy odrobinę wody, pojedynczo moczymy w wodzie każdy arkusz papieru ryżowego do czasu, aż zmięknie. Na środek każdego arkusza nakładamy odrobinę pasty, warzywa i kilka listków szpinaku. Zawijamy jak sajgonki i zajadamy na zimno.






  1. Dziękuję za zgłoszenie udziału w akcji "Festiwal Liścia". Poproszę jeszcze o umieszczenie banerka akcji na stronie. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. muszę spróbować:) wygląda super!

    OdpowiedzUsuń

Start typing and press Enter to search