26 marca 2014

Trufle z białym makiem i morelami

Surowe trufle chyba nigdy mi się nie znudzą. Są banalnie proste w przygotowaniu, za każdym razem mogą być inne. Moje ostatnie trufle wzbogaciłam suszonymi morelami. Zatęskniłam za tymi świeżymi, słodkimi i soczystymi. Do lata muszę jeszcze jednak poczekać. Oczekiwanie umilam sobie raw truflami:)

SKŁADNIKI:
3/4 szklanki orzechów nerkowca
1/4 szklanki białego maku
10 suszonych moreli
łyżka syropu z agawy
łyżka oleju kokosowego
mąka kokosowa do zagęszczenia

Nerkowce i mak namaczamy na noc. Wszystkie składniki miksujemy, w razie potrzeby masę zagęszczamy mąką kokosową. Wilgotnymi rękami formujemy z masy kuleczki. Gotowe trufle przechowujemy w lodówce.


  1. Jak tylko znajdę biały mak biorę się za nie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jego dostępność jest niestety niewielka. Ja stacjonarnie widziałam go tylko w jednym sklepie. Ale od czego jest internet:)

      Usuń

Start typing and press Enter to search