Zielony grejpfrut w mleku | Zielona wśród ludzi

4 listopada 2014

Zielony grejpfrut w mleku

Po kilku miesiącach oczekiwania mogę w końcu zajadać się zielonymi grejpfrutami. Od około dwóch tygodni jem przynajmniej jednego dziennie, najczęściej solo lub w zielonym smoothie. Dziś przypomniałam sobie o bardzo prostym deserze, który bez wyrzutów sumienia można zjeść zamiast drugiego śniadania. Jeśli jednak niepokoi was kaloryczność mleka kokosowego, zastąpcie je jogurtem naturalnym (dowolnego pochodzenia) i deser posypcie odrobiną wiórków kokosowych.



SKŁADNIKI:
zielony grejpfrut
mleko kokosowe
kilka migdałów

Grejpfruta obieramy, miąższ oddzielamy od białych błonek. Do owocu dodajemy schłodzone mleko kokosowe i kilka obranych migdałów. Podajmy zaraz po przygotowaniu.









Podobał Ci się ten post? Podziel się:


  1. Ciekawa jestem tego smaku. Przyznam, że tak na "sucho" nie bardzo to widzę ale najwyraźniej muszę spróbować ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam spróbować:) Jeśli zamiast mleka kokosowego użyjesz jogurtu, to można trochę dosłodzić.
      A i z czerwonym też jest pyszne:) Nie musi być koniecznie zielony.

      Usuń
  2. Mleczko kokosowe z grejpfrutem...? No nie wiem... Brzmi to trochę dziwnie, ale skoro ciasto z buraczków może być smaczne... :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też kiedyś nie wierzyłam w to połączenie:)

      Usuń

Start typing and press Enter to search