9 sierpnia 2017

Lody gruszkowe z awokado

Według prognoz upały nie będą opuszczać nas przez najbliższe kilka dni, pomyślałam więc, że przepis na kolejne, wegańskie lody może Wam się przydać. Tym razem na tapetę wzięłam gruszkę. Sparowałam ją z dojrzałym awokado, mlekiem kokosowym i ziarenkami wanilii. Jeżeli nie przepadacie za awokado, dołóżcie zamiast niego drugą puszkę mleka koksowego, bo jego smak w lodach jest wyczuwalny.




SKŁADNIKI:
2 duże, bardzo dojrzałe gruszki
dojrzałe awokado
puszka mleka kokosowego 82% (stała część)
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru trzcinowego
ziarenka z jednej laski wanilii


Puszkę mleka kokosowego włóż na noc do lodówki, do produkcji lodów wykorzystaj tylko stałą część. Zmiksują ją z pozostałymi składnikami i przelej do foremek.



Prześlij komentarz

Start typing and press Enter to search