Składniki:
2 szklanki mąki orkiszowej razowej
1 szklanka mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynamonu
1/2 szklanki brązowego cukru
4 łyżki otrębów 4 zboża
3/4 szklanki płatków migdałowych
16 kostek czekolady białej napowietrzanej
3/4 szklanki oleju
2 szklanki mleka
2 łyżki ekstraktu waniliowego
łyżka melasy trzcinowej
Tym razem nie bawiłam się w żadne mieszanie suchych i mokrych składników. Pokroiłam czekoladę w małą kostkę, wrzuciłam do miski i dodałam pozostałe składniki. Dokładnie wymieszałam i nałożyłam do foremek (prawie do pełna). Muffinki piekłam w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Jak zrobić taki piękny kształt?
OdpowiedzUsuńMój niemąż zawsze żartuje, że sam wycina takie piękne kształty w moich babeczkach. Ale prawda jest taka, że ten kształt to zasługa odpowiednich foremek. Kupiłam takie różyczki kiedyś w DUCE.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odpowiedź :-)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo:)
OdpowiedzUsuń