Składniki:
Papier ryżowy
kiełki groszku cukrowego
zielony ogórek
zielony ogórek
pęczek koperku
liście młodego szpinaku
sok z cytryny
świeżo mielony pieprz
oliwa z oliwek
Ogórka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy kiełki, pokrojony koperek, doprawiamy pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną oliwy. Na duży talerz nalewamy odrobinę wody, pojedynczo moczymy w wodzie każdy arkusz papieru ryżowego do czasu, aż zmięknie. Na środek każdego arkusza nakładamy odrobinę pasty, warzywa i kilka listków szpinaku. Zawijamy jak sajgonki i zajadamy na zimno.
Dziękuję za zgłoszenie udziału w akcji "Festiwal Liścia". Poproszę jeszcze o umieszczenie banerka akcji na stronie. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńmuszę spróbować:) wygląda super!
OdpowiedzUsuń