SKŁADNIKI:
5 dojrzałych brzoskwiń
2 łyżki suszonych kwiatów jaśminu
1/2 szklanki wrzątku
2 łyżki soku z cytryny
łyżeczka syropu z mniszka/z agawy lub miodu
Suszone kwiaty jaśminu zaparzamy wrzątkiem, odstawiamy do wystygnięcia. Brzoskwinie obieramy i pozbawiamy pestek, miksujemy z ostudzonym naparem jaśminowym, sokiem z cytryny i wybranym syropem. Masę przelewamy do foremek lub pojemnika i zamrażamy.
przydalby sie teraz taki na te upaly :)
OdpowiedzUsuńChciałbym spróbować jaśminu, i zapachu, i smaku - byłoby to ciekawe przeżycie ;D
OdpowiedzUsuńSzczerze polecam spróbować:)
UsuńW takie upały mniaaaaaaaam
OdpowiedzUsuńWygląda pyyyysznie! Tak samo musi smakować :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis :) Gdzie kupujesz kwiat jaśminu?
OdpowiedzUsuńJa swój kupiłam w jakimś sklepie internetowym z yerba mate (już nie pamiętam nazwy). Widziałam też stacjonarnie na stoisku z herbatą w poznańskiej plazie.
UsuńBrzmi super, do tej pory robiłam tylko brzoskwiniowe i były pyszne :)
OdpowiedzUsuń