Zielone koktajle piję regularnie już od 20 miesięcy i choć uwielbiam ich smak, czasami mam ochotę na coś innego, coś bardziej wyraźnego. Ten koktajl na takie chwile jest idealny. Bazę stanowi mleko migdałowe, ale zwróćcie uwagę, że jest zrobione z mniejszej ilości wody niż zazwyczaj podają przepisy. Tylko dzięki temu w koktajlu wyczujemy wszystkie trzy smaki.

Jeśli macie rano trochę więcej czasu, odrobinę koktajlu nałóżcie na twarz jako odżywczo-witaminową maseczkę:)

SKŁADNIKI:
1/2 szklanki namoczonych migdałów
szklanka wody
duża garść malin
dojrzałe mango
Namoczone migdały miksujemy z wodą na mleko (o tym jak to zrobić opowie Wam ten film). Do gotowego mleka dodajemy maliny i mango, całość miksujemy. Spożywamy natychmiast po przygotowaniu.

3 komentarze

Write A Comment

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.