Czym ugasić pragnienie w upały, kiedy na wodę już nie możemy patrzeć? Może arbuzadą, czyli lemoniadą z arbuza? Jest bardzo prosta w przygotowaniu, nie wymaga użycia żadnego sprzętu, więc spokojnie możecie ją wykonać nawet na wakacjach. Arbuzada zadziała jak naturalny izotonik, szybko pomoże Wam się zregenerować również po wysiłku. Dzięki zawartości soku z limonki, ta arbuzada nie smakuje jak zmiksowany z wodą ogórek:)
SKŁADNIKI:
1/4 arbuza
1,5 zamrożonej wysokozmineralizowanej wody
limonka
kilka listków mięty
Butelkę z wodą (ja używam Muszynianki) wkładamy do zamrażalnika przyjamniej godzinę wcześniej. Arbuza wydrążamy, pestki można wydłubać, bądź nie:) Arbuzowy miąższ blendujemy lub rozgniatamy moździerzem barmańskim lub widelcem, wrzucamy do dzbanka. Dodajemy sok z jednej limonki, zmrożoną wodę (jeśli całkowicie, rozetnijcie butelkę i wrzućcie lód do dzbanka) i kilka listków świeżej mięty. Gotowe!

Podziel się

3 komentarze

  1. włosovelove. Reply

    To nie dla mnie niestety. Nie znoszę arbuza, fuu 😀

    • Zielona wśród ludzi Reply

      Na szczęście nie ma obowiązku picia 😀

Write A Comment

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.